Verzorgingstips

Ga op zoek naar een geschikte vaas.

Zorg dat de vaas is aangepast aan de grootte van uw boeket. Geef de voorkeur aan een glazen vaas. Zo kan u goed zien of de bloemen nog voldoende water hebben. 

Heeft u een geschikte vaas gevonden? Zorg er dan zeker voor dat deze schoon is. Vul de vaas met wat kraanwater en voeg er de bijgeleverde snijbloemenvoeding aan toe. U ontvangt bij ons altijd een gratis zakje bij de aankoop van uw boeket. Deze voeding dient om de houdbaarheid van de bloemen te verlengen.

 

Het boeket onderhouden.

Controleer regelmatig of je bloemen nog voldoende water hebben. Vooral grotere boeketten hebben veel water nodig. Is je water erg vuil? Ververs het dan volledig en voeg er opnieuw snijbloemenvoeding aan toe. 

Bloemen staan graag in het licht maar let er toch op dat ze niet in volle zon staan. Ook raden wij aan om de in tussentijd uitgebloeide bloemen te verwijderen. Hierdoor kan u langer genieten van de rest van uw boeket

 

De bloemstengels voorbereiden.

Snijd de onderkant van de bloemstengels schuin af, in een hoek van ongeveer 45°. Gebruik hiervoor een scherp mes of een snoeischaar. Hiermee wordt het snijoppervlak vergroot waardoor de bloemen beter hun water kunnen opnemen.

 Wanneer er bladeren in het water hangen, kan je die best verwijderen. Dit zorgt ervoor dat je water langer schoon blijft en op die manier gaat het ook de ontwikkeling van bacteriën tegen. Indien uw boeket rozen bevat, is het niet nodig de doornen te verwijderen want dat vergroot ook de kans op bacteriën. 

Wanneer je dit alles hebt gedaan is het boeket klaar om in de vaas te zetten.